Video: Čelni ljudi Općine Jelenje u posjetu gradonačelniku Krka

Kod krčkih kolega na “poduci” o odvajanju otpada i transparentnosti.

Načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, u pratnji svog zamjenika Dina Piljića, jučer se u Krku sastao sa svojim krčkim kolegom, gradonačelnikom Darijom Vasilićem, a sve kako bi i kao čelnici izvršne vlasti, ali i stranački kolege iz redova PGS-a “pretresli” neke od aktualnosti koje ih povezuju. Kako nam je prenio krčki gradonačelnik, susret s gostima iz Jelenja Krčani su iskoristili za njihovo detaljnije upoznavanje s obilježjima i postignućima na otoku davno implementiranog sustava odvojenog prikupljanja i zbrinjavanja otpada.

– Uz to današnji program susreta obuhvatio je i predstavljanje naših aktivnosti vezanih uz informiranje javnosti o djelovanju lokalne uprave, a koje je, u nastojanju unapređenja razine transparentnosti i otvorenosti lokalne uprave Općine Jelenje, našim prijateljima bilo posebno zanimljivo i vrijedno – ustvrdio je Vasilić, napomenuvši da Grad Krk, kao jedna od i službeno potvrđeno najtransparentnijih lokalnih samouprava u zemlji, u tom smislu ima što pokazati.

Marčelja je naglasio da se dobar dio njihovih jučerašnjih razgovora doticao i razmatranja negativnog učinka budućeg Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te sustava gospodarenja otpadom.

– Posjet Gradu Krku, kao i komunalnom društvu Ponikve bitan nam je i u svjetlu naših nastojanja uspostave čim učinkovitijeg i ekonomičnijeg sustava zbrinjavanja otpada, ali i čim pravednijeg modela raspodjele njegovih troškova na korisnike – napomeno je Marčelja. istaknuo je da je u tom smislu pred jelenjskim općinarima izgradnja reciklažnog dvorišta – prvog koraka u osvotvorenju susrava selektivnog prikupljanja otpada kod kojeg se u Jelenju planiraju oslanjati na iskustva u tom segmentu komunalnih aktivnosti već daleko odmaklih Krčana.

Više pogledajte u video reportaži na: https://youtu.be/mPYT4t7FN3U


Skip to content