Video: Zvuki armonike ispunili Dom kulture Dražice

Pedesetak izvođača dostojno je odalo počast tragično preminulom glazbeniku Igoru Valiću. Zvuki armonike napunile su Dom kulture Dražice do posljednjeg mjesta, uz gotovo 3 sata vrhunskog muziciranja.

Glazbena manifestacije “Zvuki armonike” krajem listopada doživjela je svoje dvanaesto izdanje. Mnogobrojna publika došla je čuti zvukove harmonike i time pokazala da tradicija na području općine Jelenje ima budućnost. Najmlađi je izvođač ove godine imao svega devet godina, a najstariji šest desetljeća više. Mnogi su glazbenici godinama rasli i sazrijevali uz samu manifestaciju. Večer prepunu emocija u Dražicama su već tradicionalno otvorili Igorovi “Žvejarini”, a potom i čitav niz glazbenika. Pedesetak izvođača iz raznih dijelova Hrvatske ali i Slovenije dostojno je odalo počast tragično preminulom glazbeniku Igoru Valiću, a zvuci harmonike napunile su Dom kulture Dražice do posljednjeg mjesta uz gotovo 3 sata vrhunskog muziciranja.

Prema riječima izvođača ali i publike ove godine “Zvuki armonike” doživjeli su svoji vrhunac, kako kvalitetom izvođača tako i tehničkom izvedbom, a sve sudionike skupa svečano je pozdravio Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje i pokrovitelj same manifestacije.

– Harmonika je još jednom pokazala da spaja i povezuje te je uz nju svako druženje lakše i ljepše – kazao je Marčelja.

Igor Valić tragično je preminuo prije dvanaest godina, kada je i pokrenuta sama manifestacija.

– Izgubili smo vrsnog muzičara i čovjeka koji je s velikim srcem promovirao Grobnišćinu, a ove godine potrudili smo se uz naše domaće snage u Dom kulture Dražice dopeljati izvrsne muzičare i svjetske prvake. Publika je zaista mogla uživati – kazao je Miljenko Šupak, organizator manifestacije.

Vrhunska glazbena poslastica bila je snimana i emitirana uživo na službenim internetskim stranicama Općine Jelenje za sve ljubitelje harmonike širom svijeta. Također zapis je trajno dostupan za sve posjetitelje navedenog portala.


FOTOGALERIJA: http://www.jelenje.hr/fotogalerija/790-foto-zvuki-armonike-2017
KOMPLETNA MANIFESTACIJA: https://www.youtube.com/watch?v=7gIW-5bggwo


 

Skip to content