Obilježen Dan pobjede u Općini Jelenje

Općina Jelenje i njezini mještani na dostojanstven su način proslavili 5. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

Prigodno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja započelo je svečanim euharistijskim slavljem u jutarnjim satima na mjesnom groblju Jelenje na kojemu su se okupili brojni mještani, predstavnici općina Jelenje i Čavle kao i braniteljske udruge.

Tom je prigodom u svojoj propovijedi vlč. Ivan Milardović naglasio kako je puno žrtve podnijeto u Domovinskom ratu te da smo svi pozvani sijati dobro i biti složni kao Hrvati i kao pripadnici drugih nacionalnosti koji žive u ovoj prekrasnoj domovini.

– Na nama je da gradimo međuljudske odnose koje će biti zalog naše budućnosti, naše tradicije i kulture koja je itekako bogata – kazao je okupljenima vlč. Milardović.

Nakon euharistijskog slavlja na spomeniku braniteljima u Jelenju položeni su vijenci i zapaljene svijeće u sjećanje na poginule suborce s područja Grobnišćine.

Cjelodnevno druženje organizirano je na Platku uz financijsku pomoć općina Jelenje i Čavle.

– Danas smo se prisjetili svih onih koji su dali živote u obrani naše domovine. Prošlo je 22. godine od vojno-redarstvene akcije “Oluja”. Kao sin branitelja iznimno sam ponosan na današnji dan jer su branitelji postavili temelj, a na nama je danas da ga svi zajedno nadograđujemo kako bi cijeloj zajednici bilo bolje. Braniteljske udruge organizirale su proslavu na dostojanstven način, a Općina Jelenje će sukladno svojim mogućnostima svakako i dalje podupirati njihov rad – dao je svoj osvrt Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

{gallery}fotogalerija/2017-08-05_Dan_branitelja{/gallery}

Skip to content