Kanal RI: Općinu Jelenje sada čeka stabilnost i prosperitet

Intervju sa načelnikom Općine Jelenje napravila je regionalna televizija Kanal RI.
 

Nalazimo se u Vatrogasnom domu u Jelenju, vatra je ugašena. Od novog načelnika Roberta Marčelje, nadamo se da neće pobjeći na niti jedan kruzer i da će sljedeće četiri godine Jelenje imati stabilnu vlast. Za početak čestitke.

– Hvala na čestitkama. Da bit će tako. Mi smo već i prije ovog drugog kruga izbora za načelnika osigurali većinu u Općinskom vijeću. Time smo i najavili da garantiramo stabilnost naše Općine. Ovo nam je bio korak da tu priču zaokružimo, mi smo ga napravili i sad Općinu Jelenje čeka stabilnost, prosperitet i dobar glas.

Dobra se atmosfera stvara, izlazi glazba, znači li tako da će toga u sljedećih godina biti.

– Naravno, osim naših članova i simpatizera, dolaze mještani, čestitaju. Ima ljudi koji plaču, koji su toliko zadovoljni da smo uspjeli u svojemu naumu i na način na koji smo krenuli, a to je transparentno, javno, otvoreno prema svima u kulturnoj i civiliziranoj komunikaciji.

Kako će mještani prvo osjetiti da se promijenila vlast, odnosno da je došla jedna stabilna vlast na čelu Općine?

Nas čekaju svakodnevni zadaci, a to je da sjednemo s Povjerenikom Vlade Republike Hrvatske dogovorimo primopredaju. Trebamo sazvati prvu sjednicu Općinskog vijeća jer mi imamo privremeni proračun koji funkcionira do 30. lipnja 2017. godine. Vrlo brzo moramo sjest, krenuti sa radom, kako bi vratili Općinu Jelenje na pravi put. Mještani će vidjeti napredak, rad, normalnu komunikaciju, civilizirano ophođenje, otvorenost prema građanima, prema udrugama i prema svim strukturama društva.

Općina Jelenje ostaje na kopnu, to je najbitnije i u sljedeće četiri godine, slijedi prosperitet.

Skip to content