Uspješno završen drugi tjedan proslave Mihoje

Završio drugi tjedan proslave Mihoje u Dražicama: Biciklijada, sajam i uspješna akcija darivanja krvi obilježili vikend.

Rujan je mjesec kada mještani Općine Jelenje s posebnim ponosom obilježavaju blagdan svog zaštitnika sv. Mihovila, koji se slavi i kao Dan Općine Jelenje. Drugi tjedan proslave Mihoje donio je pregršt događanja koja su oživjela Dražice i privukla brojne posjetitelje.

Jedan od događaja bio je tradicionalni Jelenski sajam, koji se održao u središtu Dražica. Sajam je okupio brojne izlagače koji su svoje štandove otvorili već u 7 sati ujutro, a posjetitelji su mogli uživati u raznolikoj ponudi domaćih proizvoda, rukotvorina, suvenira i robe široke potrošnje sve do 18 sati.

Posebno mjesto u srcima mještana zauzela je akcija darivanja krvi, održana u Domu kulture Dražice. Akcija je bila iznimno uspješna – prikupljeno je 111 doza krvi, a darivateljska obitelj bogatija je za deset novih članova. Iz Aktiva darivatelja krvi Jelenje zahvalili su se svim volonterima i ekipi Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu na njihovom predanom radu, a posebno darivateljima koji su strpljivo čekali kako bi pomogli spasiti nečiji život.

Vrijedni volonteri pripremali su roštilj kao znak zahvale darivateljima, čime je ova akcija dobila dodatnu toplinu i osjećaj zajedništva.

Biciklijada “Jelenski đir” okupila je bicikliste raznih uzrasta i kondicijskih spremnosti. Iako vrijeme nije bilo najsjajnije, entuzijazam sudionika bio je neupitan. Biciklijada je krenula s Trga Mlikarice u centru Dražica u jutarnjim satima, a sudionici su imali slobodu izabrati rutu. Rekreativna tura, duga oko 15 kilometara, vodila je bicikliste do kovačije i Zavičajnog muzeja u Martinovom Selu, uz pauze za okrjepu. Sportska tura bila je zahtjevnija, s tehnički izazovnijim putem dugim 20-25 kilometara i visinskom razlikom od 400 metara, preporučena iskusnijim biciklistima.

Skip to content