Novi rekord na utrci “24 ure Hahlića 2024”

Završena sportska manifestacija “24 ure Hahlića 2024” donijela novi rekord

Utrka “24 ure Hahlića 2024” održana je krajem svibnja, okupivši 13 natjecatelja u izazovu koji testira granice ljudske izdržljivosti. Pobjednik ovogodišnje utrke, Slaven Krklješ, postavio je novi rekord natjecanja s 11 uspona u 24 sata, čime je nadmašio dosadašnji rekord Pavla Kruljca od 10 uspona.

Krklješ je za svoj izvanredan podvig nagrađen s 700 eura, uz dodatnih 100 eura za jedan uspon, ukupno 800 eura. Drugo mjesto zauzela je Darija Bostjančić s 10 uspona, dok je treće mjesto pripalo Draženu Ugrinu s 9 uspona.

Na četvrtom mjestu našla se Antonela Juretić sa 7 uspona, koliko je ostvario i Franko Matejčić, plasiravši se na peto mjesto. Šesti je bio Ozren Olujić s 6 uspona, dok su Dino Gajski i Ingrid Kukuljan, oboje s 5 uspona, zauzeli sedmo i osmo mjesto. Dalibor Frlan, također s 5 uspona, završio je na devetom mjestu. Filip Petrović ostvario je 4 uspona i zauzeo deseto mjesto. Filip Pilčić i Ivica Pilčić, oba s po 3 uspona, završili su na jedanaestom i dvanaestom mjestu, dok je Valentina Pilčić s 2 uspona zauzela trinaesto mjesto.

Cilj utrke je bio jednostavan, ali izazovan – tko će napraviti što više uspona od Rastočina do planinarskog doma Hahlić kroz 24 sata. Ideju za ovu jedinstvenu manifestaciju prije mnogo godina dao je Dejan Ljubas, a članovi Planinarskog društva Obruč osmislili su utrku u njegovu čast.



 


Osim natjecateljskog dijela, organiziran je i ponoćni uspon na Hahlić kako bi ljubitelji prirode i podržavatelji natjecatelja mogli uživati u čarima planinarenja noću, sa svjetiljkama, pridružujući se tako ovoj sportskoj manifestaciji i pružajući moralnu podršku natjecateljima. Podršku natjecateljima dao je i Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, pridruživši im se na noćnom usponu prema Hahliću.

Ova utrka, koja kombinira izdržljivost, planinarenje i ljubav prema prirodi, iz godine u godinu potvrđuje svoj status važnog događaja u kalendaru sportskih manifestacija.

Završna lista natjecatelja:

  1. Slaven Krklješ – 11 uspona
  2. Darija Bostjančić – 10 uspona
  3. Dražen Ugrin – 9 uspona
  4. Antonela Juretić – 7 uspona
  5. Franko Matejčić – 7 uspona
  6. Ozren Olujić – 6 uspona
  7. Dino Gajski – 5 uspona
  8. Ingrid Kukuljan – 5 uspona
  9. Dalibor Frlan – 5 uspona
  10. Filip Petrović – 4 uspona
  11. Filip Pilčić – 3 uspona
  12. Ivica Pilčić – 3 uspona
  13. Valentina Pilčić – 2 uspona

Čestitamo svim natjecateljima na njihovim izvanrednim postignućima i radujemo se sljedećem izdanju utrke “24 ure Hahlića”!

FOTOGALERIJA

Skip to content