Uskoro započinje projekt Zajedno u zlatnim godinama

Općini Jelenje odobreno je 297.000,00 EUR za provedbu projekta “Zajedno u zlatnim godinama”


Osnovne informacije o projektu:

  • Naziv projekta: “Zajedno u zlatnim godinama“
  • Kodni broj projekta: SF.3.4.11.01.0284
  • Naziv korisnika: Općina Jelenje
  • Naziv partnera: Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka
  • Ukupna vrijednost projekta: 297.000,00 EUR
  • EU sufinanciranje projekta: 297.000,00 EUR
  • Razdoblje provedbe projekta: 13.3.2024.-12.3.2027.
  • Radnici/ce: 6
  • Broj korisnika projekta: 36

„Zajedno u zlatnim godinama“ projekt je u partnerstvu Općine Jelenje i GDCK Rijeka s ciljem socijalnog uključivanja i prevencije institucionalizacije ranjivih skupina s područja Općine Jelenje, s naglaskom na pružanje podrške korisnicima u njihovim domovima pridonoseći time fizičkom i emocionalnom blagostanju pojedinca.

Na adresu Općinske uprave stigla Odluka o financiranju projekta u 100% iznosu.

Planira se zaposlenje šest radnika/ca koje će pružati potporu i podršku ukupno 36 korisnika ovog projekta. Korisnicima – mještanima starijima od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom koji ispunjavaju uvjete poziva – bit će pružene usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu kako bi se osigurala njihova veća socijalna uključenost, unaprijedila kvaliteta njihova života, prevenirala institucionalizacija te praktično osigurao život u vlastitom domu i zajednici.

Za vrijeme mandata načelnika Roberta Marčelje, ostvareno je dobivanje i korištenje sredstava iz EU fondova. Pozitivan trend se kontinuirano nastavlja tijekom godina.

– Kroz ovaj pristup projekt “Zajedno u zlatnim godinama” osigurat će kontinuiranu podršku i olakšanje za barem dio naših mještana, pružajući im ne samo materijalne potrepštine već i osjećaj pripadnosti i podrške zajednice tijekom pune tri godine provedbe, rekao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući da je projekt značajan za zajednicu i financiran iz Europskog socijalnog fonda plus.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka (GDCK Rijeka) i financira se kroz Europski socijalni fond plus, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2021-2027”, ZAŽELI – prevencija institucionalizacije, broj poziva: SF.3.4.11.01. Odluka o financiranju stigla je početkom ožujka. U skladu s petom Odlukom o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, posredničkog tijela razine 1 za Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.”, Općini Jelenje odobrena su značajna sredstva u iznosu od 297.000,00 EUR za projekt “Zajedno u zlatnim godinama”.

Ova inicijativa predstavlja važan korak prema stvaranju inkluzivnijeg i podržavajućeg okruženja za sve članove naše zajednice, ističući vrijednost međusobne podrške i brige za najranjivije skupine. Općina Jelenje zahvaljuje Ministarstvu i Europskom socijalnom fondu plus na podršci i raduje se provedbi ovog inspirativnog projekta. Sljedeći korak je i službeno potpisivanje ugovora.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Općine Jelenje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021.-2027. u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”.

Skip to content