Najava: 11.11. • Koncert Vokalne skupine

Pozivamo Vas na svečani koncert vokalne skupine KUD-a “Zvir” povodom 20. godišnjice djelovanja ove sekcije i obilježavanja 50. obljetnice KUD-a “Zvir” Jelenje.

Vokalna skupina KUD-a „Zvir“ osnovana je 2003. god i ove godine obilježava dvadeset godina postojanja. Na inicijativu prof. Dorotee Štifanić Mislej osnovana je kao logičan slijed pjevačke tradicije u KUD-u „Zvir“ koji je svoje postojanje započeo davne 1973. godine upravo kao muški pjevački zbor, a potom i mješoviti.

Vokalna skupina okuplja dvanaestero entuzijasta i zaljubljenika u glazbu. Dirigentsku palicu je još u srednjoškolskim danima preuzeo današnji umjetnički voditelj Davor Juretić, koji s vokalnom skupinom obilježava 17 godina svoje karijere. Skupina njeguje široki repertoar skladbi hrvatskih i stranih autora. U svom djelovanju, naglasak stavlja na izvođenje opusa skladatelja tradicijskog primorskog glazbenog izričaja te na očuvanje tradicijskih napjeva grobničkoga kraja u kojem i djeluje. Sukreator je društvenog i umjetničkog života Grobnišćine i šire. Skupina ostvaruje suradnje s nizom kulturnih udruga: Maticom Hrvatskom, Čakavskom Katedrom Grobnišćine, ustanovom Ivan Matetić Ronjgov te s udrugama nacionalnih manjina. Skupina je nastupila na brojnim smotrama i festivalima u Hrvatskoj i susjednim zemljama (Slovenija, Italija, Mađarska) predstavljajući svoj zavičaj. Praizvela je nekoliko skladbi hrvatskih kompozitora klasične i zabavne glazbe. Skupina je nagrađena na folklornim festivalima u Benkovcu, Horvatima te na natjecanju zborova Adria cantat.

Ove godine u sklopu obilježavanja 50 obljetnice KUD-a Zvir Jelenje vokalna slavi i svoj jubilej svečanim koncertom na Martinju. U subotu 11. studenog 2023. godine u 19 sati u dvorani Sokolana Kaštela Grada Grobnika proslavit će se 20 godina strasti i ljubavi prema glazbi. Na koncertu će se izvesti tradicijske skladbe iz cijele Hrvatske, s naglaskom na Istru i Hrvatsko primorje, klasične kompozicije Mozarta, Bacha, Zajca i drugih te skladbe zabavnog karaktera.

Ovo jedinstveno glazbeno putovanje kroz 20 godina rada Vokalne skupine KUD-a Zvir upotpunit će gost večeri Tea Ban, nekadašnja članica Vokalne skupine, a danas uspješna mezzosopranistica pri Norveškoj glazbenoj akademiji.

Skip to content