Završilo obilježavanje Mihoje u Jelenju

Četvrti tjedan Mihoje u Jelenju protekao je u znaku raznolikih događanja koja su privukla brojne mještane i goste. Sportski, kulturni i tradicijski programi obilježili su ovo posebno razdoblje u Općini Jelenje.

Košarkaški turnir prvi put u novoj sportskoj dvorani

Košarkaši Svetog Mateja pobjednici su turnira Mihoje, koji je okupio četiri momčadi do 13 godina i to prvi put u novoj sportskoj dvorani u Dražicama. Halubjani su u finalu pobjedili domaće Jelenje-Dražice s 64:29, nakon što su u polufinalu svladali FSV s 46:35. U drugom polufinalu, Jelenje-Dražice su nadigrale Kostrenu s 59:32. Do brončane medalje došla je ekipa FSV koja je pobjedila Kostrenu s 57:18. Najbolji strijelac turnira je David Bjelić iz Jelenje-Dražice, koji je u dvije utakmice postigao 32 poena, dok je za najkorisnijeg igrača proglašen Mauro Kadmen iz Svetog Mateja.

I šahisti obilježili Mihoju

Rekordnih 92 sudionika okupilo je jubilarno 25. izdanje šahovskog turnira Mihoje, koji je ujedno bio memorijalni turnir za nedavno preminule članove Rječine, Dragana Kovačevića i Mirsada Dizdarevića.

Sve sudionike pozdravio je načelnik Općine Jelenje, Robert Marčelja. Na A turniru pobijedio je Mihael Jakrlin iz Juniora Rijeka, ispred Slovenca Marijana Črepana i Emila Rajtera iz Kraljevice. Odlični su bili i domaćini: Lara Zagoac je zauzela sjajno 5. mjesto i ujedno je pobjednica u ženskoj konkurenciji, Gabrijel Mažuran je bio 6. i najbolji mladi igrač do 20 godina, a Mladen Šverko, kao deveti, je najbolji veteran iznad 65 godina.

Na kadetskom B turniru pobijedio je mladi Ivan Zelčić iz Kraljevice, a sjajni su bili i mladi igrači Rječine. Fabijan Relja bio je 3. u ukupnom poretku, a Mia Vehar 3. među kadetkinjama.

Ostala događanja

Ne treba zaboraviti ni turnir briškule i trešete za umirovljenike u prostorijama udruge umirovljenika u Dražicama, dok je turistička platforma Visit Jelenje priredila predstavu “Ženici”, koja opisuje životne nedaće stanovnika dalmatinske Zagore. Već smo prije pisali o manifestaciji “Zatancajmo po domaći” i All-star utakmici veterana NK Rječine. Također, održana je i Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Jelenje.

Duhovni segment

U duhovnom segmentu, svete mise održane su u crkvi u Jelenju u jutarnjem i popodnevnom terminu, gdje su vjernici imali priliku prisustvovati liturgijskim obredima predvođenim od strane vlč. mr. Domagoja Duvnjaka, Dražena Volka i vlč. Nikice Jurića.

Velika fešta

U boćarskom domu Dražice održana je fešta uz Matka Jelavića čime je zaključena ovogodišnja Mihoja na području Jelenja.

Skip to content