Istinska raznolikost: Treći tjedan rujna u Općini Jelenje

Kroz raznolika sportska natjecanja, kulturne manifestacije i humanitarne akcije, ovi su tjedni u rujnu postali prilika za slavlje, razmjenu iskustava i stvaranje trajnih uspomena. U nastavku, istražit ćemo neka od najznačajnijih događanja koja su obilježila treći tjedan u rujnu povodom proslave Mihoje u Općini Jelenje.

Sportska priča

Biciklijada Jelenjski đir

Održana je biciklijada na kojoj se oko 30 biciklista i ljubitelja prirode okupilo da zajedno voze na ruti dugačkoj 20 kilometara. Vožnja je uključivala prolazak kroz biciklističke staze i posjet Izvoru Rječine, uz obilazak značajnih mjesta u Općini Jelenje. Nakon biciklijade, sudionicima je poslužen ručak i okrijepa.

Odbojkaški turnir Mihoja
Održan je 28. turnir odbojkaškog kluba Rječina povodom Dana Općine Jelenje. Sudjelovale su tri ekipe: OK Rječina, OK Grobničan i ŽOK Crikvenica. Turnir se odvijao u dvije kategorije, za djevojčice i seniorke.

Pobjednici u maloj odbojci i seniorskoj konkurenciji  bila je ekipa OK Rječina. Naime, jutro u sportskoj dvorani u dražicama donijelo je intenzivne okršaje među mladim odbojkašicama, a rezultati su bili sljedeći:

  • OK Rječina je svladala OK Grobničan rezultatom 2 : 0.
  • ŽOK Crikvenica je bila bolja od OK Grobničana sa 2 : 0.
  • U dramatičnoj utakmici, OK Rječina je pobijedila ŽOK Crikvenicu sa 2 : 1.

Konačni poredak za djevojčice bio je sljedeći: OK Rječina, ŽOK Crikvenica, OK Grobničan.

Nakon dinamičnog jutarnjeg dijela natjecanja, popodne je bilo rezervirano za seniorske ekipe koje su se borile za titulu najboljeg. Rezultati tih uzbuđujućih utakmica su izgledali ovako:

  • OK Rječina je pobijedila OK Grobničan sa 2 : 1.
  • OK Grobničan je nadjačao ŽOK Crikvenicu sa 2 : 0.
  • OK Rječina je slavila nad ŽOK Crikvenicom sa 2 : 0.

Konačni poredak seniorskih ekipa izgledao je kako slijedi: OK Rječina, OK Grobničan, ŽOK Crikvenica.

Paraglajding – Ćuna Cup
Nastavljena je tradicija održavanja Ćuna kupa u Grobničkim Alpama. Cilj natjecanja bio je slijetanje na vrh Ćunina glava, koji se nalazi na visini od 1158 metara nadmorske visine.

Humanitarci

Darivanje krvi povodom Mihoje

Održana je uspješna akcija darivanja krvi u organizaciji DDK Jelenje. Na akciju se odazvalo čak 89 darivatelja, pri čemu je prikupljeno 79 doza krvi. Ovo je iznimno velik broj darivatelja s obzirom na broj stanovnika u Općini Jelenje, te su izrazili zadovoljstvo i ponos zbog ovog uspjeha.

Također su istaknuli nekoliko novih darivatelja i pohvalili Alena Oreškovića koji je dosad krv darovao čak 114 puta. U večernjim satima, na uz svima poznatog DJ Macolu održano je druženje u Caffe bar Allegro na igralištu NK Rječina.

Kulturna priča

Predstavljena knjiga Jadranke Cetina ‘Živjenje obastaje’

U Dražicama je predstavljena knjiga pod nazivom “Živjenje obastaje” autorice Jadranke Cetina. Knjiga je izdana u izdanju Naklade Kvarner.

Ova knjiga temelji se na istinitim događajima koji su se događali u Pehlinu u prvoj polovini dvadesetog stoljeća. Autorica je zabilježila priče i događaje iz svog rodnog kraja kako bi ih sačuvala za buduće generacije. U knjizi su opisani običaji, vjerovanja i znanja tog vremena na tom području, pružajući uvid u život u malom selu kroz povijest.

Koja nas događanja još očekuju pogledajte na: https://www.jelenje.hr/mihoja/

Skip to content