Novi vrtić u Podhumu postaje stvarnost

Kreće izgradnja još jednog generacijskog projekta. Osim ulaganja u zgradu u Podhumu, jelenjska lokalna samouprava namjerava osnovati vlastiti vrtić kako bi pružila još kvalitetniju uslugu mališanima i njihovim roditeljima.

U zgradi Općinske uprave u Dražicama sredinom rujna svečano je potpisan ugovor s tvrtkom Premec, izvođačem radova za kapitalni projekt ovog mandatnog razdoblja ‑ dogradnju dječjeg vrtića u Podhumu.

Tomislav Premec, direktor tvrtke PREMEC , zadužena za gradnju, Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje i Ikica Plišić, direktorica tvrtke Škrinjica, zadužena za opremanje.

Republika Hrvatska i Općina Jelenje udružile su snage te zajednički uložile u ovaj ambiciozni projekt, za koji su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 487 tisuća eura. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 951 tisuću eura. Po završetku projekta, Jelenje će se ponositi potpuno novom zgradom vrtića, koja će obuhvatiti obnovljeni postojeći dio te potrebnu nadogradnju. Radovi počinju u listopadu i planirani su trajati 18 mjeseci.

Robert Marčelja – potpisan ugovor za izvođenje radova; najvažniji projekt u ovom mandatnom razdoblju…

“Naša posvećenost ulaganju u zajednicu prepoznata je i na višim razinama, što potvrđuje podrška Vlade Republike Hrvatske. Dok je škola u Dražicama bila u izgradnji, bili smo aktivi. Paralelno smo razvijali i projekt proširenja vrtića, koji je započet prije četiri godine te je stekao povjerenje mještana i legitimitet na lokalnim izborima. Projekt smo uspješno prijavili na EU i HR fondove i osigurali značajna sredstva. Izgradnja vrtića u Podhumu još je jedno u nizu naših obećanja iz programa ‘Dokazana snaga Jelenja’,” izjavio je načelnik Općine Jelenje, Robert Marčelja, prilikom potpisivanja ugovora.

Inovativna ulaganja, kao što su ugradnja solarnih panela, pridonijet će energetskoj neovisnosti zgrade i rezultirati znatnim smanjenjem mjesečnih troškova. Posebno je važno naglasiti da će ovo biti prva javna zgrada u Općini Jelenje koja će koristiti solarne panele za grijanje i toplu vodu.

Bitno je istaći da će se kapacitet vrtića povećati te će sva djeca s liste čekanja biti upisana. Uz dogradnju, planira se i nabava nove opreme za djecu, energetska obnova cijelog objekta, uređenje oborinske odvodnje, parkinga te opremanje prostora. Tijekom gradnje, jedan od prioriteta bit će sigurnost polaznika, zaposlenika i roditelja radova, a posebno nas veseli što je posao povjeren tvrtki koja ima iskustvo u izgradnji objekata namijenjenih predškolskom odgoju, napominju iz jelenjske lokalne samouprave.

Zelena površina na kojoj će se proširiti dječji vrtić

Podsjetimo, slična suradnja na kapitalnim projektima s većim institucijama već je donijela izvanredne rezultate. U suradnji s Primorsko-goranskom županijom realiziran je projekt osnovne škole u Dražicama, koja se danas ističe kao jedna od najmodernijih u državi. Sličan pristup planira se primijeniti i na predškolski uzrast u suradnji s Republikom Hrvatskom.

Projekt financiran iz EU i HR fondova

Iz jelenjske lokalne samouprave stiže informacija da je u tijeku osnivanje vlastite ustanove dječjeg vrtića koja će upravljati navedenim objektom, s namjerom pružanja još kvalitetnije usluge mališanima i njihovim roditeljima. Tijekom izgradnje, sve aktivnosti će se odvijati tako da ne narušava normalno funkcioniranje vrtića.

Kroz ovaj kapitalni projekt, Općina Jelenje potvrđuje svoju posvećenost poboljšanju kvalitete života svojih mještana, u ovom slučaju predškolaraca  i ostvaruje još jedno obećanje iz programa “Dokazana snaga Jelenja”.

Video reportaža: https://youtu.be/tM_7OmMSmzY

Skip to content