Ekstremna utrka ostavila je trkače bez daha!

Uzbudljiva i zahtjevna utrka Grobnik Backyard Ultra 2023, koja je okupila brojne trkače i zaljubljenike u ekstremne sportske izazove još je u tijeku. U trenutku pisanja teksta 11 trkača krenulo je u 22 krug. Detalje donosimo u nastavku.

U organizaciji Planinarskog društva “Obruč” i direktora utrke Slavena Krklješa, ova nevjerojatna utrka oduševila je sve prisutne svojom originalnošću i izazovima koji su postavljeni pred natjecatelje.

Točno u 18 sati, 30. lipnja 2023. godine, trkači su se okupili na startu utrke, koji je bio smješten u Podkilavcu, točnije na mostiću u Rastočinama. Staza koju su morali savladati bila je dugačka 6,7 km i vodila je ispod prekrasnih „Grobničkih Alpi“.

Sudionici utrke suočili su se s izazovom da u svakom satu pretrče gore spomenutu stazu, a oni koji nisu uspjeli u toj misiji bili su diskvalificirani.

Vedran Stipić, PD Obruč

Vedran Stipić, predsjednik PD Obruč, izrazio je zadovoljstvo odazivom natjecatelja i podrškom koju su dobili od lokalne zajednice. “Ova utrka je bila iznimno teška u organizacijskom smislu. Velika organizacija i puno volonterskih sati uloženo je u nju. Drago nam je što smo uspjeli okupiti preko devedeset trkača, uključujući i reprezentaciju Hrvatske. Očekujemo velike rezultate i vjerujemo da će ova utrka postati tradicionalna”, izjavio je Stipić.

Sam koncept utrke temeljen je na američkoj licenci koja je ustupljena organizatorima. Naime, trkači su imali zadatak pretrčati krug svaki sat, a svaki novi sat označavao je novi krug. Test izdržljivosti, snage i kondicije bio je presudan za natjecatelje, a samo najizdržljiviji su uspjeli preživjeti sve izazove i ostati u utrci do samog kraja.

Slaven Krklješ, organizator utrke

Slaven Krklješ, organizator utrke, izrazio je zadovoljstvo odazivom i uspjehom samog događaja. “Imamo 90 trkača, od kojih je 6 članova Hrvatske reprezentacije. Ova utrka je testirala njihovu izdržljivost i fizičku spremnost. Kondicija je bila ključna, a naša je misija bila stvaranje uspomena koje ćemo se sjećati zauvijek. Zahvaljujemo svim natjecateljima i ljubiteljima sporta koji su bili dio ove nevjerojatne utrke”, izjavio je Krklješ.

Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje

Općina Jelenje, kao pokrovitelj ovog događaja, također je izrazila zadovoljstvo što je bila domaćin tako prestižnog sportskog natjecanja. Općinski načelnik Robert Marčelja, pohvalio je organizatore i srdačno pozdravio sve natjecatelje. “Ova utrka je donijela veliki broj posjetitelja i pozitivne vibracije u našu zajednicu. Ponosni smo što smo bili domaćini ovog iznimnog događaja i radujemo se budućim sportskim pričama koje će privući još veći broj posjetitelja iz cijelog svijeta u naš zavičaj”, istaknuo je Marčelja.

Grobnik Backyard Ultra 2023 je definitivno ostavio trag u srcima svih sudionika. Njihova hrabrost, izdržljivost i strast prema trčanju bili su vidljivi na svakom koraku. Ova jedinstvena utrka sigurno će se nastaviti razvijati i privlačiti sve veći broj zaljubljenika u izazove i nevjerojatne sportske podvige, na području našeg Jelenja.

FOTOGALERIJA

       

Skip to content