8. Hahlići trail okupio 200 trkača

Početkom svibnja ukupno 200 trkača iz Italije, Njemačke, Slovenije, Slovačke, Češke, Mađarske, SAD-a i Hrvatske uputilo se prema Grobničkim Alpama, povodom osme utrke Hahlići Trail.

Gužva na startu utrke…

Natjecatelji su mogli odabrati dvije utrke: Vidalj na 21 km sa startom i ciljem na Dražicama baš kao i staza Borje na 11 km.

Dražice >> Hahlić

Predivno vrijeme i netaknuta priroda ostavila je trag u srcima svih sudionika. Naime, prekrasne vizure i izazovi, u vidu raznolikosti terena i nadmorskoj visini, ponudili su svim sportskim prijateljima dobro pripremljenu stazu u kojoj su u potpunosti uživali trkačice i trkači.

Grobnička trail utrka dio je seriala Kvarner Trails koji donosi četiri predivna sportska događanja: Hahlići Trail, Risnjak Trail, Učka Trail Sebo Memorial & Malinska Trail.

Hahlići su jedinstveni i malo gdje se može naći, na tako malom prostoru, pogled na more preko idiličnih zelenih livada ali i zahtjevnu planinsku stazu. Naime, prolazeći otvorenim travnatim padinama puca pogled na Kvarner i njegove otoke kao i na duboko usječeni kanjon Mudna dol.



Prvi natjecatelji koji su se okušali na stazi Borje (11 km) u cilj su se spustili za nešto više od sat vremena. Za one nešto odvažnije, koji su odabrali veću dionicu od 21 kilometra, za istrčati je trebalo 2 sata i 20 minuta.

Sve natjecatelje pozdravio je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja

Svi koji su se stigli do cilja kažu da su Hahlići trail iskustvo koje treba doživjeti. I tvrde: “Bilo je divlje. Bilo je teško. Jednom riječju – predivno!

Skip to content