Radovi na cesti Zoretići – Kukuljani u punom jeku

U naselju Zoretići radovi na proširenju ceste su u punom jeku. Gradilište su obišli načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić, ujedno i investitori projekta.

Robert Maršanić, ravnatelj Županijske uprave za ceste

– Županijska uprava za ceste već nekoliko godina trudi se poboljšati kvalitetu prometnica na području našeg Jelenja. Naime, kroz naselje Zoretići veoma su uske prometnice, pa smo u dogovoru s Općinom Jelenje ali i s mještanima odlučili postepeno, iz godine u godinu, proširiti prometnice od Zoretića pa sve do naselja Kukuljani, kazao je Robert Maršanić, ravnatelj ŽUC-a.

Video reportaža


U ovoj fazi, radi se o dionici ceste u duljini od 300 metara. Investicija je vrijedan 650 tisuća kuna. Proširit će se prometnica, kako bi bila jednostavnija i lakša za dvosmjerni promet. Također, riješit će se oborinska odvodnja. Zahvaljujemo se sumještanima koji su ustupili dio zemljišta kako bi prometnica bila adekvatna uvjetima današnjeg prometovanja, poručili su iz Općinske uprave. Radovi su započeli u srpnju, a završetak radova očekuje se sredinom rujna.


– Zadovoljni smo kako izvođač radova izvodi radove i treba naglasiti da ćemo u godinama koje slijede i dalje se širiti, a krajnji je cilj doći s novom cestom do naselja Kukuljani, najzapadnijeg naselja na području našeg Jelenja. Do sada je asfaltirano 1.200 metara. Vrlo brzo ćemo na predjelu od Jelenja do Kukuljani imati veoma kvalitetne prometnice. Radi se više nego li ikad prije na sanaciji prometnica, kazao je Maršanić.

Činjenice kazuju kako se ove prometnice nisu uređivale više od 50 godina. Njihovo proširenje i nova infrastruktura puno će značiti za mještane, poručuje načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

Robert Marčelja načelnik Općine Jelenje

– Općina Jelenje svake godine promišlja na koji način unaprijediti komunalnu infrastrukturu. Mnogo se razmišlja i o prometnicama. Imamo nerazvrstane ceste koje smo u obvezi sami rješavati ali kroz našu Općinu prolaze i županijske prometnice. Uvijek sjednemo sa Županijskom upravom za ceste kako bi se dogovorili o sanaciji postojećih dionica koje nisu adekvatne za uvjete današnjeg prometovanja i današnju širinu vozila javnog prijevoza te osobnih automobila, kazao je Marčelja, dodajući kako se pred više od četiri godine, za vrijeme mandata Dokazane snage u Jelenju, krenulo rješavati prometnice uz Rječinu.

Radi se o predjelu od Lubarske do naselja Kukuljani, zapadnog djela Općine Jelenje. Iz jelenjske lokalne samouprave kazuju kako je bitno napraviti pomak iz sigurnosnih razloga jer je u današnje vrijeme, na nekim dionicama ceste bilo opasno prometovanje. Kako se radi o dugoj dionici ceste i financijski zahtjevnoj dogovorena je fazna gradnja. Prvi dio prometnice riješen je od naselja Milaši. U drugom djelu riješen je ulaz u naselju Zoretići i sada je nastavljena obnova se do naselja Kukuljani.

– Vjerujem da ćemo kroz par godina cijelu dionicu riješiti i obnoviti. Imamo jedan mali dio koji smo preskočili zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, kod naselja Milaši. Vjerujem da ćemo u međuvremenu i taj dio zgotoviti i da ćemo konačno imati prometnicu koja je adekvatna za 21. stoljeće, kazao je Marčelja, dodajući kako je u obvezi jedinica lokalne samouprave rješavanje oborinske odvodnje. Na mjestu gdje Županijska uprava za ceste projektira i rješava cijeli projekt kroz sanaciju kolnika naša obveza je u tom djelu oborinska odvodnja, odnosno adekvatno zbrinjavanje vode koja dolazi padalinama.

Osim apela dok traju radovi, načelnik Jelenja uputio je i zahvalu sumještanima koji su potpisali suglasnosti da bi se projekt mogao realizirati.

Skip to content