Pročitajte 11. broj Glasnika Općine Jelenje

Jedanaesti broj Glasnika već stiže u Vaše poštanske sandučiće. U nastavku donosimo online izdanje prilagođeno svim platformama. Glasnik obuhvaća vremensko razdoblje od siječnja do lipnja 2022. godine. Digitalno izdanje dostupno je na linku: Glasnik Općine Jelenje #11 / siječanj-lipanj 2022

Veselim se svakom napretku zajednice i realiziranom projektu!

Dragi sumještani,

već smo na sredini kalendarske godine, što bi značilo da je vrijeme za novi broj službene tiskovine naše lokalne zajednice. Jedanaesti broj Glasnika Općine Jelenje donosi pregled realiziranih projekata u komunalnoj infrastrukturi, kao i pomaka u radu općinske uprave – od projekata koje pripremamo do ulaganja u turizam, turističku infrastrukturu te razvoj gospodarstva u vidu privatnih investicija na našem području. Spominje se još i razvoj civilnog društva, odnosno udruga koje djeluju organizirajući kulturne i sportske manifestacije. Sve napisano odnosi se na razdoblje od siječnja do lipnja 2022. godine.



Podeblji broj našeg Glasnika znači da je mnogo toga realizirano na području našeg Jelenja, stoga vas na idućoj stranici čeka sažetak realiziranih projekata po mjesecima. Novi je to način na koji ću kao načelnik jedinice lokalne samouprave izvještavati mještane i svu zainteresiranu javnost o tome što i kako radimo, ali i sistematizirati sve odrađeno jer paralelno radimo na više projekata, od onih kapitalnih do sitnijih komunalnih radova koji poboljšavaju životni standard naših sumještana. Premijerno se podaci objavljuju na stranici jelenje.hr, stoga vas pozivam da svakodnevno posjećujete službene internetske stranice i saznate sve detalje razvoja jelenske lokalne samouprave.

Općina Jelenje, osim redovnog informiranja mještana o aktivnostima, uvela je i aplikaciju naziva Uvid u troškove Općine Jelenje – online alat koji pruža mještanima mogućnost da na jednostavan način pristupe informacijama o svim isplatama iz općinskog proračuna. Ovim iskorakom Općina Jelenje podigla se za stepenicu više na ljestvici najtransparentnijih hrvatskih gradova i općina.

Svakim danom napredujemo, gradimo ili poboljšavamo postojeću infrastrukturu. Drago mi je da smo s našim planinarima postavili meteorološku stanicu i web-kameru na Hahliću kako bismo u svakom trenutku znali kakvo nas vrijeme čeka prilikom planinarenja Grobničkim Alpama. Također, razvili smo i nove turističke platforme Jelenje Hike i Jelenje Bike, koje su namijenjene planinarima i biciklistima.

U ovih pola godine završili smo i prvu fazu našeg kapitalnog projekta proširenja grobnih mjesta u Jelenju. S tom komunalnom infrastrukturom i radovima na groblju mirni smo idućih pet godina, kada planiramo ponovo krenuti u daljnje zahvate, sukladno potrebama.

Pred nama su novi izazovi, a cilj je realizacija programa i projekata prezentiranih u brošuri Dokazana snaga Jelenja, zbog kojih sam i dobio povjerenje sumještana. Aktivno radimo na poboljšanju uvjeta za život svih naših mještana. Veselim se svakom napretku zajednice i realiziranom projektu. Svakim danom sve smo bliže zacrtanim ciljevima te vam hvala na svakoj podršci i potpori koju mi svakodnevno pružate.

Vaš načelnik
Robert Marčelja

Sva izdanja Glasnika Općine Jelenje potražite na: https://www.jelenje.hr/glasnik-opcine-jelenje/

 

Skip to content