U 24 sata moguće je 10 puta stići do Hahlića

Završila je rekreativna utrka pod nazivom 24 ure Hahlića u organizaciji Planinarskog društva Obruč . Cilj je samo jedan, tko će napraviti što više uspona do planinarskog doma Hahlić kroz iduća 24 sata. U nastavku donosimo detalje.

Sredinom svibnja, održano je drugo izdanje sportske manifestacije. 24 ure Hahlića. S mostića, u Rastočinama, kraj potoka Zala 17 natjecatelja (12 trkača i 5 trkačica) krenulo je u pustolovinu dugu 24 sata. Cilj je bio napraviti što više uspona do planinarskog doma Hahlić, a poseban izazov je bio vidjeti granicu svoje izdržljivosti. Nakon 24 sata iscrpljujuće borbe natjecatelja s planinom, ali i psiho-fizičkom spremom oboreni su rekordi utrke, a i mnogima i osobni rekordi, javljajinformaciju iz Planinarskog društva Obruč.

Pobjednici utrke su Pavle Kruljac u muškoj konkurenciji i Sanja Mladenović u ženskoj konkurenciji.

Pavle Kruljac popeo se do doma Hahlić i spustio 10 puta, drugi Dražen Ugrin ima isto 10 uspona do doma ali je bio sporiji u zadnjem usponu a treći je Dario Petrović sa 9 uspona.

Sanja Mladenović pobijedila je sa 9 uspona, druga je bila Antonela Juretić sa 7 uspona a treća Maria Vlacich 6 puta se popela do doma Hahlić.

Podsjetimo, planinarske staze koje su koristili natjecatelji za uspon do doma Hahlić i za silazak do Rastočina dužine su oko pet kilometara s 800 metara uspona.

U sklopu utrke, kao podrška natjecateljima, održan je ponoćni uspon na Hahlić na kojem je sudjelovalo 11 planinara.

Službeni rezultati utrke: http://www.pdobruc.hr/odrzano-je-drugo-izdanje-utrke-24-ure-hahlica

Skip to content