Održan Dražice kup 2021: Nogometni tereni i infrastruktura u punom pogonu

Samo jedan dan odmora bio je dovoljan vrijednim članovima nogometnog kluba „Rječina“ da napune baterije i da nakon dvodnevnog spektakla na nogometnom igralištu u Dražicama povodom obilježavanja 25. memorijala „Bruno Ban“, prirede još jedan turnir za najmlađe kategorije.


Novootvoreni Sportski centar u Dražicama, odnosno višenamjenski teren s umjetnom travom postao je tako „borilište“ za osam klubova s područja Primorsko-goranske županije za uzrast 2013. godište i mlađe, dok su polovice dražičke ljepotice postale stadioni za kategoriju 2012. Prisutnima se na samom otvaranju turnira obratio i načelnik Općine Jelenje, Robert Marčelja, izrazivši zadovoljstvo onime što klub godinama pruža djeci i mladima sa željom da Dražice kup postane tradicionalan za najmlađe kategorije kao uvertira za ono što ih očekuje nekoliko godina kasnije na tom istom stadionu, proširenih dimenzija, na memorijalu „Bruno Ban“.


Uz pregršt glazbe, veselja i zabave utakmice su se istodobno odigravale na sva četiri terena. Osam klubova podijeljenih u dvije skupine u svakoj kategoriji borili se za prva 2 mjesta koja su vodila u polufinala dok su se trećeplasirani i četvrto plasirani iz svake skupine borili za 7. odnosno 5. mjesto.

U kategoriji 2012. na turniru su nastupali sljedeći klubovi: NK Rječina, HNK Orijent 1919, NK Grobničan, NK Lovran, NK Lokomotiva, MNK Kvarner, NK Pomorac 1921, NK Opatija.

U polufinalnim susretima snage su odmjerili Rječina i Pomorac 1921 gdje su domaćini odnijeli pobjedu rezultatom 2:0, dok su u drugom polufinalu igrači Lokomotive bili uspješniji od Grobničana izvođenjem deveteraca nakon regularnih 0:0. U utakmici za treće mjesto Pomorac 1921 je minimalnim rezultatom 1:0 pobijedio Grobničan, da bi po receptu iz polufinala Lokosi osigurali najsjajniji pokal Dražice kupa U9 2021. boljim izvođenjem deveteraca protiv domaćina iz Dražica.

Najbolji strijelac turnira bio je golgeter Rječine Vito Gašparac, dok je najboljim vratarem proglašen Ivano Knežević iz Lokomotive. Titula najboljeg igrača turnira u kategoriji 2012. pripala je kapetanu domaćina, Borni Jeriću.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni na terenima s umjetnom travom. U kategoriji 2013. i mlađi nastupale su ekipe: NK Rječina, NK Lokomotiva, NK Grobničan, HNK Orijent 1919, NK Lovran, MNK Kvarner, NK Pomorac 1921, NK Naprijed.

Sličnu sudbinu imali su nogometaši Grobničana i u ovoj kategoriji, u polufinalu su izgubili na deveterce od Kvarnera, a u utakmici za 3. mjesto od Lovrana. Lokomotiva je u polufinalu deklasirala Lovran 5:0, da bi preko istog rezultata protiv Kvarnera osvojila prvo mjesto Dražice kupa U8 2021. kao i njihovi stariji kolege.

Najbolji strijelac u kategoriji 2013. i mlađi bio je Nino Celent (Lokomotiva), najbolji vratar Maro Šunić (Grobničan), a najbolji igrač Vigo Petrović (Lokomotiva).

Skip to content