Velik uspjeh mladih šahista na ekipnom prvenstvu PGŽ

Ekipa Šahovskog kluba Rječina u sastavu Lara Zagorac, Petar Mikulić, Luka Radić i Ivan Sinjeri pobjednik je drugog Otvorenog ekipnog prvenstva Primorsko-goranske županije u ubrzanom šahu za mlađe kadete (do 12 godina – kadetska ekipa) odigranom u Rijeci. Veliki je to uspjeh naših mladih igrača iz ŠK Rječine.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Crikvenice (Ivano Sundač, Ivano Tomljanović, Vid Krešić, Juraj Peričić i Filip Malnar), a treće Poletu Buševec (Nikola Kos, Gabrijel Šoštarić, Dominik Đurašin i Mihael Matković).

Crikvenica i Rječina najbolje su startale s dvije uvjerljive pobjede, a u trećem kolu remizirali su međusobno. Nakon još po dvije pobjede odmakli su pratnji te se očekivao lov na »bod razliku« u završnici. Ipak, u šestom kolu došlo je do iznenađenja, navodi Novi list te dodaje kako je Crikvenica izgubila 1:3 od Poleta, a time je Rječina ušla u posljednje kolo s velika dva boda prednosti. Za preokret u posljednjem kolu zamalo se pobrinuo zadarski Casper. Nakon što je Crikvenica osvojila nova dva boda i trenutno preuzela vodstvo, Casper je protiv Rječine poveo 2:1. Ipak, prva ploča Rječine, devetogodišnja Lara Zagorac, u izjednačenoj partiji uspjela je iskoristiti minimalnu pozicijsku prednost i svojoj ekipi donijeti veliki bod i prvo mjesto.

Nagrađeni su i najbolji igrači po pločama, Nikola Kos (Polet) na prvoj, Ivano Tomljanović (Crikvenica) na drugoj i Luka Radić (Rječina) na trećoj zabilježili su svih sedam pobjeda, a najbolja četvrta ploča sa 6 bodova je Ivan Sinjeri (Rječina). Posebnu nagradu dobila je Rijeka kao najmlađa ekipa s prosjekom od tek sedam i pol godina, a nastupila je u sastavu Lovro Zrnić, Erik Golubović, Danijel Jokić i Maksim Manestar.

Skip to content