Na blagdan sv. Nikole otvorena rekreativna šetnica uz Sušicu

U petak, 6. prosinca sveti Nikola kao dobar prijatelj Općine Jelenje rekreativcima, sportašima i obiteljima s djecom poklonio je novu rekreativnu  šetnicu uz Sušicu.

Šetnica uz Sušicu kružnog je oblika, dugačka je više od dva kilometra. Lagana i rekreativna ruta proteže se uz pritok Rječine koji se naziva Sušica, a koja teče samo u vrijeme jakih kiša i odatle je vjerojatno i dobila ime. Laganim hodom ta se šetnica prijeđe za 30 minuta. Šetnja po ravnom i utabanom terenu nije zahtjevna pa je ruta najprihvatljivija za obitelji s djecom te starije osobe uz ugodan boravak u prirodi. Za rekreativne i profesionalne sportaše ruta se može proći trkom ili oštrim hodom, a svojim geostrateškim položajem spaja Dražice, Podkilavac i Jelenje. Ugodno druženje i obilazak šetnicom imali su djeca dječjeg vrtića „Grobnički tići“ te Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje i njegov zamjenik Dino Piljić. U ime Primorsko-goranske županije svečanom otvorenju nove šetnice prisustvovala je Irena Jurić, ravnateljica Javne ustanove „Priroda“. Svi zajedno su svečanim rezanjem vrpce
otvorili novi prostor za sve ljude dobre volje.

– Vjerujemo da će se na ovo mjesto naši mještani i gosti kontinuirano i uvijek rado vraćati, kroz sva godišnja doba. Vjerujem da će na rekreativnoj šetnici uz Sušicu trčati i igrati se mališani uz roditelje i svoje najdraže prijatelje. Dobrodošli su sportaši i rekreativci jer je na sredini šetnice izgrađen novi fitness-park. Oni nešto stariji imaju mogućnost da uz prirodu i pogled na prekrasne Grobničke Alpe ugodno šetaju i druže se s dragim osobama – kazao je na samom otvorenju Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući kako se zahvaljuje svetom Nikoli koji zadnje dvije godine osim poklona radi i na komunalnoj infrastrukturi, pa je tako djedica prošle godine otvorio dječje igralište u Jelenju, a ove godine priredio novi prostor za provođenje slobodnog vremena i opuštanje na otvorenom.

Otprilike na sredini staze osmišljen je fitness-park s nizom sprava za vježbanje. Konfiguracija staze i kružni oblik idealni su za rekreacijsko trčanje i održavanje kondicije, no stazu se može prijeći i biciklom, a za djecu je uređeno dječje igralište s klupicama za odmor, kao i table s korisnim informacijama. Za kućne ljubimce pripremljen je takozvani parking za pse. Ukupna vrijednost projekta i radova na šetnici iznosi 150 tisuća kuna, a financijski su investiciju omogućili Općina Jelenje i Primorsko-goranska županija uz svesrdnu pomoć djelatnika Komunalnog društva Jelen koji su uvelike osmislili i uredili prostor.

Skip to content