Nova biciklistička staza i trka u Rastočinama okupila 120 biciklista

Ovogodišnja 13. GIANT Zimska liga Istre i Kvarnera, započela je na Kvarneru, krajem listopada. Prvo kolo organizirali su stari domaćini iz Biciklističkog kluba Grobnik na novo uređenoj XC stazi na Rastočinama u Podkilavcu.

Na startu utrke pojavilo se preko stotinu natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije koji su nastupili na stazi koja je tehnički lagana ali fizički oduzima svaki atom snage iz natjecatelja. Biciklistička utrka vozila se u 4 zasebne utrke i 15 starosnih kategorija, pa je stazom prošlo ukupno 118 natjecatelja. Posebnu draž gledateljima, kao i roditeljima natjecatelja dale su i dječje utrke. Prema svemu viđenome može se zaključiti da su dojmovi s nove biciklističke staze dobri do odlični, ovisno o tehničkoj pripremi vozača, a dojmove pogledajte u videoreportaži Kanala RI.

{source}<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed//AIYYshBFm00′ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>{/source}

Za sve sudionike bio je poslužen ručak. Kako su kazali sami organizatori, Općina Jelenje je prepoznala potencijal ove sportske manifestacije te pomogla u ostvarivanju iste. Nova biciklistička staza u Podkilavcu svakako će pomoći u naumu razvoja turizma jelenjskom kraju.

{gallery}fotogalerija/2019-11-19_Biciklisti_Podkilavac{/gallery}

Skip to content