Jelenje slavilo Rokovu, bila i fešta u Zoretićima

Sredinom kolovoza tradicionalno je obilježena Rokova, uz euharistijsko slavlje na mjesnom groblju u Jelenju, ispred kapelice posvećene upravo tom svecu.

Svečanu svetu misu predvodio je vlč. Mario Gerić, uz domaće župnike, vlč. Ivana Milardovića i vlč. Miroslava Pergla. Kako je u svojoj propovijedi naglasio vlč. Gerić, mladi Rok zbog Boga je napustio sve što je do tada posjedovao te je prihvatio poziv i obratio se te u potpunosti promijenio svoj život i vrijednosti. Upravo nam to danas svjedoči sv. Rok. Otvorio je srce Božjoj riječi i posvetio je svoj život djelima milosrđa, putem hodočasničkog života, poručio je vlč. Gerić okupljenima.

– Znamo da smo hodočasnici i prolaznici na ovome svijetu. Stoga treba, u životu, pronaći blago koje ima vječnu vrijednost, kao i ono blago koje možemo ponijeti kada budemo među našom braćom i sestrama u Kraljevstvu nebeskom, koji počivaju na jelenjskom groblju i čekaju na dan Uskrsnuća. To je svakako sreća i smisao života, poručio je Gerić.

Tradicionalna fešta i zabava organizirana je u večernjim satima u  mjestu Zoretići, uz Tamburaški sastav Fontana i uz pomoć lokalnog ugostitelja.

{gallery}fotogalerija/2019-08-21_Rokova{/gallery}

Skip to content