Mlikarice i sport idu zajedno: Održan sportski događaj “Vježbom do zdravlja”

Na nogometnom igralištu u Dražicama održao se prigodni sportski događaj pod nazivom: Vježbom do zdravlja s Markom Kuljancem

Naše su mlikarice, kroz povijest, nosile težak teret na svojim leđima, oko 70 kilograma iznosila je u prosjeku njihova doživotna golgota jer, uz mlijeko nerijetko su još nosili drva za ogrjev i druge potrepštine. Poučeni tim iskustvom, a uzimajući u obzir današnji brzi tempo života Općina Jelenje osmislila je program u sklopu manifestacije Na spomen mlikarici. Tako se na nogometnom igralištu, u jutarnji satima, održao prigodni sportski događaj pod nazivom: Vježbom do zdravlja s Markom Kuljancem.

Pokrenite se: Nekad je i 30 minuta dovoljno za napredak
Kako je naglasio trener Kuljanac, uz umjerene pokrete kukova, vježbi koordinacije, otvaranja ramena, snage pectoralisa, ekscentrične pokrete Soleusa, ušli smo u kratki ali slatki trening na +32 stupnjeva Celzijusa, a nekad je i 30 minuta dovoljno za napredak, zahvalivši se pritom mještanima koji su stigli na nogometno igralište u Dražicama i tako započeli proces vođenja brige o svojem zdravlju.

– Još jednom hvala i Općini Jelenje što su prepoznali odličnu stvar. Potaknite ljude još više na pokret, imamo samo jedno tijelo. Na tebi je kako ćeš se prema njemu odnositi – zaključio je Marko Kuljanac, prilikom završetka sportske manifestacije.

Skip to content