Proslavljen sv. Antun Padovanski, zaštitnik mjesta Kukuljani

Gotovo dvjestotinjak mještana, sredinom lipnja, sudjelovalo je na euharistijskom slavlju u Kukuljanima i dostojno proslavilo sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika mjesta.

Slavlje je, sedmu godinu zaredom, predvodio vlč. Miroslav Pergl.

– U ovom malom mjestu okupili smo se oko kapelice sv. Antona Padovanskog te mi je neizmjerno drago da, unatoč ubrzanom načinu života i svakodnevnim brigama, nađemo vremena za misu kako bi se poklonili Antunu, a najviše dragom Bogu, kazao je u svojoj propovijedi vlč. Pergl.

Kako je napomenuo vlč. Pergl, sveti Antun crpio je snagu iz Evanđelja, kojeg danas, svake nedjelje, čujemo i slušamo. Ponekad možemo pomisliti da uvijek čujemo i slušamo jedno te isto, ali zar to nije divno napisano? Zar to nisu riječi za svakoga od nas? Potaknuo je miješane Kukuljana i okolnih mjesta na razmišljanje, svećenik koji se uvijek rado odazove pozivu služenja euharistijskog slavlja.

“Knjiga života”, koja je napisana prije više od 2 tisuće godina, i dan danas vrijedi, važna je za sve kršćane. Zato je molitva toliko važna za sve kršćane, neophodna je za disanje jer bez nje nitko ne može živjeti kao vjernik, kršćanin, čulo se misi u Kukuljanima.

Uz zvukove prirode i ptica završeno je euharistijsko slavlje. Na kraju svete mise mještani su u procesiji obišli selo, a prije toga uslijedio je i blagoslov djece. Vlč. Ivan Milardović, jelenjski župnik, kazao je kako puno toga možemo učini zajedno i pozvani smo, kako je napomenuo, činiti sve da ne budemo “otoci” već da živimo zajedno i u zajedništvu te da uistinu budemo braća i sestre pomažući živjeti, činiti, djelovati i govoriti.

– Stoga smo i u zajedništvu učinili i pripremili slavlje ovoga blagdana, kazao je vlč. Milardović zahvalivši se Općini Jelenje koja, u ovom mandatnom razdoblju, uvijek prati i financijski podržava aktivnosti Župe Jelenje, kao i svim mještanima Kukuljana i okolnih mjesta koji su pomogli u organizaciji.

Za sve prisutne, na kraju euharistijskog slavlja, organizirana je prigodna zakuska.

{gallery}fotogalerija/2019-06-15_Antun_Padovanski{/gallery}

Skip to content