[NAJAVA] Ove nedjelje: Gro Alps Bike Marathon 2019

Biciklistička utrka pod nazivom Gro Alps Bike Marathon održava se ove nedjelje, 26. svibnja 2019. godine, a sama utrka prolazi kroz općine Jelenje i Čavle. Ovaj vikend dvjestotinjak biciklista stiže na Grobnik stoga je na današnjoj tiskovnoj konferenciji najavljeno drugo izdanje sportske manifestacije.

Hrvoje Brnelić, direktor utrke

Kako je najavio direktor utrke Hrvoje Brnelić dan prije, odnosno u subotu bit će organizirana promocija sponzora utrke, a pritom će se moći probati i testirati biciklistička oprema od strane tvrtke Giant Hrvatska, kao i marke Cube i Orbea da strane Ri-bike-a . Prema riječima organizatora u subotu se dodjeljuju startni brojevi i podjela poklon-paketa za sve sudionike utrke od 15 do 17 sati. U nedjelju se također zaprimaju prijave i podjela startnih paketa od 8 do 9:30 sati ujutro. Start same utrke predviđen je u 10 sati, a svi sudionici kreću s aerodroma Grobnik. Samu utrku svesrdno podržavaju Općina Jelenje i Općina Čavle.

Ivana Cvitan-Polić, načelnica Općine Čavle

– Prošle godine smo se uvjerili da članovi Biciklističkog kluba Grobnik zaista znaju što rade i odlično su te profesionalno organizirali prvi biciklistički maraton. Prva biciklistička utrka zaista nas je oduševila s brojem sudionika, a prema najavama tako će biti i ove godine – kazala je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle, dodajući da su sa zadovoljstvom pokrovitelji utrke koja prolazi najljepšim dijelovima Grobnišćine.

{source}
<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGroAlpsBikeMarathon%2Fvideos%2F784422035275802%2F&show_text=0&width=560&mute=0′ width=’560′ height=’315′ style=’border:none;overflow:hidden’ scrolling=’no’ frameborder=’0′ allowTransparency=’true’ allowFullScreen=’true’></iframe></div>
{/source}

Biciklizam je kao sport u velikom usponu i može se koristiti u promociji zavičaja kao i zdravog načina života. Susjedne općine potpisnici su i Operativnog plana razvoja cikloturizma na razini PGŽ te svi budući planovi, vezani uz destinaciju, idu prema razvoju tog sporta koji se, naravno, može prakticirati u profesionalne i rekreativne svrhe, kazano je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje

– Imamo ljude koji su zainteresirani za unaprjeđenje ovog sporta. BK Grobnik je jedna od tih udruga. Ovo nije samo vikend-manifestacija. Da bi se sportsko događanje odradilo na vrhunskom nivou bilo je potrebno uložiti sate rada i zalaganja na terenu. Teren po kojem biciklisti prolaze obuhvaća Jelenje i Čavle stoga smo dali punu podršku i smatram da ovaj tip manifestacija razvija biciklizam i destinaciju jer, tog vikenda na stotine biciklista posjetit će naš kraj. Planiramo dodatno urediti biciklističke staze na našem području tako da će i ova manifestacija, siguran sam, rasti iz godine u godinu – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući da koristi od samog biciklizma mogu imati smještajni kapaciteti, gosti, a i sami mještani jer se uređenjem biciklističkih staza dodatno valorizira sami prostor u kojemu živimo.

{source}
<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed//iuXp-ZTgubw’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>
{/source}

Pridružite se ljubiteljima biciklizma i prirode, bili profesionalac ili rekreativac te odvozite marathon koji će Vas ostaviti bez daha prelijepim pejzažima kojima prolazi, predivnim singletrackovima, te širokim šumskim putevima, poručuju organizatori. Ne oklijevajte nego spremite sebe, svoje ljubimce na dva kotača, pobijedite svoje vječne rivale, pomaknite svoje granice, stanite na startnu liniju i okršaj titana može započeti.

{gallery}fotogalerija/2019-05-22_Tiskovna_Gro_maraton{/gallery}

Skip to content