Hahlić Trail: Svi trkači sretno stigli do cilja

Peto izdanje sportske manifestacije Hahlić Trail proteklog je vikenda na području općine Jelenje okupilo oko okupio 300 sportaša iz cijele regije i susjednih država, kao i sportaše iz drugih kontinenata. Ljubitelji prirode i vrsni sportaši iz Italije, Slovenije, Srbije, Švedske, SAD-a, Kanade i Mađarske, ali i domaće snage,krenuli su s Trga mlikarice u Dražicama označenim planinarskim putevima prema Hahliću.

Natjecatelji su prije početka odabrali rutu maratona i jednu od tri ponuđene staze koje prolaze Grobničkim Alpama u duljini od 32 km, 18 km i 12 km.


Najljepše ikad

– Izuzetno nam je drago što vrhunski sportaši, ali i rekreativci dolaze u naše krajeve i po Grobničkim Alpama trče i pritom uživaju jer imaju najbolji pogled na Kvarner i okolicu. Priroda je zaista nevjerojatna. Vrijeme je za vikend bilo promjenjivo, uz red sunca, red kiše ali svi su sretno stigli do cilja, kazao je Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje, dodajući da mu je izuzetno drago da je Hahlić Trail prva utrka ovogodišnjih trčanja po Kvarneru.

Predivna priroda Hahlića očarala je sve natjecatelje. Svatko je u početku postavio svoj cilj, Za one željne natjecanja osigurane su nagrade pokrovitelja i sponzora. Hahlić Trail stoga je važna manifestacija za jelenjski kraj jer promovira zdrav način života, kao i Grobničke Alpe, a svoja zanimljiva iskustva najbolje opisuju sami trkači. Jedno takvo iskustvo ispričala je Irena Čorko Meštrović iz Zagreba koja se sa svojom prijateljicom zaputila po 32 km dugoj stazi, iako su im na startu dobacivali da je ta staza izuzetno teška.

– Zla ne sluteć, krenule smo na Hahlić Trail. Jest da nam je jedan gospodin na startu dobacio: “Opa, idete na dugu? Dosta vam je teška”, ali mi smo se na to samo bahato nasmijale. Kaj teška? Mi idemo samo turistički. Možda je teška ovima što jure. Kaj je nama 30-tak kilometara da se malo prošetamo? Nismo gledali profil staze, a nit bismo se dale impresionirati s 1.700 metara visinske razlike. Bilo nam je samo važno da je oblačno, jer Hahlići su, navodno, gadni onda kad je sunce, Odmah smo, svi skupa, krenuli padati u trans od ljepote, kazala je Ćorko Meštrović, i nastavila da su, s obzirom na to da su se uputili turistički, imali dovoljno vremena za fotografirati sve blagodati prirode jer, promišljala je da je “loše trkačke rezultate najbolje opravdati dobrim fotografijama”.

 

– Oblačno vrijeme bilo je za poželjeti, i priroda je zaista predivna, a onda je na pola puta krenula kiša. Sve nam se činilo “fora” i da tako mora biti. Kakva pustolovina! Red kiše, red sunca. Istina je ono što govore naši stari da nakon kiše i razvedravanja priroda je najljepša – pregenijalno. Ovo je doslovno priča koju ću pričati svojim unucima. Na 10 km do cilja mislili smo odustati, ali skupili smo hrabrosti i krenuli dalje na novi uspon. Bilo nas je strah hoćemo li sve stići u osam sati. Uspjele smo, stigli smo ponovno na Trg mlikarice u limitu od 8 sati. Žive! Tople! Čitave! – prepričala je , između ostaloga, svoje iskustvo Irena Ćorko Meštrović, postavljajući fotografije na svoj Facebook profil, dodajući da ne preporučuje trail neozbiljnim trkačima, bahatim ljudima i turistima bez opreme. “Idite na stazu od 18 km, nešto najljepše ikad!”, zaključila je Ćorko.

Jedinstveno iskustvo
Najbrži trkači, profesionalci, na cilj u Dražice stigli su za nešto više od sat vremena za stazu duljine 12 kilometara. Za stazu od 18 km najbržima je trebalo oko sat i 40 minuta. Najdulja staza od 32 km zahtijevala je gotovo tri i pol sata trčećeg tempa.



Utrka Hahlić Trail iz godine u godinu privlači sve više zaljubljenika u trčanje, pogotovo onih koji uživaju to raditi najvišim i najljepšim predjelima jelenjskog kraja. Svim natjecateljima pruža se jedinstveno iskustvo. Podsjetimo, natjecanje organizira Društvo AD Natura, uz pokroviteljstvo Općine Jelenje i Turističke zajednice Općine Jelenje.

Video: https://youtu.be/1hhfdgE2tqU
Rezultati utrke:

Skip to content