6. Biciklijada u spomen na Dejana i Dalibora

I ove godine, na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja 2019. godine, po šesti puta održat će se rekreativna biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića, dva vrhunska sportaša i plemenita prijatelja koja su nas prerano napustila.

I ove godine, na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja 2019. godine, po šesti puta održat će se rekreativna biciklijada u spomen na Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića, dva vrhunska sportaša i plemenita prijatelja koja su nas prerano napustila.

Organizatori PD Obruč – Jelenje, SDRJ Pustolovci – Rupnjak i TK Rival najavljuju biciklijadu koja prolazi omiljenim stazama dva velikana, od Jušića do Dražica, cestama koje spajaju rodnu kuću Dalibora Kalčića i zavičaj Dejana Ljubasa. Po šesti put odati će im se počast pored Rječine, uz spomen ploču u Lukežima. Prema najavama, u Lukežima će se održati minuta šutnje, a svi će biciklisti popratiti start utrka: peti “Skok na Grad Grobnik”, biciklističke brdske-sprint utrke, kao i šesto izdanje trkačke utrke pod nazivom “Trk na Grad Grobnik”.

Po startu takmičara, ostali sudionici biciklijade, odvest će se iz Lukeža, preko Jelenja, do cilja, u Dom kulture Dražice, gdje će biti pripremljen ručak, a u istom prostoru održat će se dodjela nagrada za najbrže sudionike obiju utrka.

Karakteristike utrka:

Skok i Trk na Grad Grobnik su zahtjevne brdske utrke za najspremnije sportaše koje startaju na obali Rječine, kod spomen ploče u Lukežima do ciljne crte na vrhu brijega, pored groblja u Gradu Grobniku, završetku ceste iz Lukeža. Vozi i trči se striktno uspon s do 20% nagiba. Ukupna dužina staze iznosi 2800 metara.

Termini:

  • Od 8:30 h do 9:00 h okupljanje u Dražicama za one slabije forme koji trebaju prijevoz za sebe i bicikl na prijave u Jušićima.
  • Od 9:30 h do 10:30 h prijave za sve u Jušićima.
  • Start je u 11 h iz Jušića. Kotizacija iznosi 60 kuna.
  • U kotizaciji je uključena majica memorijala, prijevoz bicikle i biciklista iz Dražica na start u Jušićima, ručak na cilju, okrjepa na stazi te startnina i nagrade za sve koji žele sudjelovati u utrkama.

Raspored:

  • U 9:30 h iz Dražica vozimo bicikliste koji su se prijavili u Dražicama i bicikle na start u Jušiće
  • U 11 h starta biciklijada iz Jušića do Saršona, preko Trnovice, u Lukeže. Vozi se po asfaltu. (predah je u Marišćini, a ako previše miriši, u Saršonima)
  • U 13 h održat će se komemoracija u Lukežima pored spomen ploče na obali Rječine
  • 13:30 h odvajaju se sportaši startom na brdsku utrku „SKOK NA GRAD GROBNIK“ i “TRK NA GRAD GROBNIK”
  • Ostali sudionici nakon starta sportaša nastavljaju iz Lukeži prema cilju biciklijade u Dražice
  • Sportska skupina po završetku utrke s Grada Grobnika spustit će se preko Vlačine u Dražice
  • U 14 h do 14:30 h u Dražicama bio bi ručak za sudionike i proglašenje pobjednika te dodjela odličja najboljim biciklistima i trkačima u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji s utrka „SKOK NA GRAD GROBNIK“ i “TRK NA GRAD GROBNIK”.

Dodatne informacije na: 091 095 5978 198 (Damir Šegota) ili 091 622 1747 (Elvis Kalčić).

Skip to content