Svečani prijem: Juretiću i Sirotichu uručene zahvalnice za izuzetne sportske uspjehe

Početkom veljače, na svečanosti održanoj u sportskoj dvorani hreljinske osnovne škole proglašeni su najuspješnijih sportaši Primorsko-goranske županije u prošloj godini. Općina Jelenje ponosna je činjenicom kako su vrijedne nagrade otišle upravo u ruke naših sumještana koji se godinama bave sportom i koji su pritom postigli zavidne sportske rezultate.

Naime, naš sumještanin Albert Sirotich, član Plivačkog kluba Forca, proglašen je najboljim sportašem u kategoriji osoba s invaliditetom. Albert je osvojio treće mjesto na IWAS junior U-23 prvenstvu u disciplini 100 metara leđno.


Adolf Juretić je pak istinski sportski simbol zapadnog dijela Grobnišćine. Riječ je o dugogodišnjem nastavniku tjelesnog odgoja u OŠ Jelenje-Dražice, osnivač Kluba dizača utega Rječina iz Dražica, te osnivaču i treneru u Odbojkaškom klubu Rječina. Za svoj dugogodišnji doprinos sportu Juretić je u 66 godini života primio nagradu za životno djelo.

Povodom izvrsnih sportskih vijesti za jelenjsku lokalnu zajednicu, načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i njegov zamjenik Dino Piljić organizirali su svečani prijem u Općinskoj vijećnici. Tom prigodom Marčelja i Piljić zbog izuzetnih sportskih uspjeha i promoviranja Općine Jelenje uručili su zahvalnicu i prigodan dar na račun iznimnih ostvarenja.

{source}
<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkristian.sirotich%2Fposts%2F3046627258695978&width=500&show_text=true&appId=1533033536937482&height=703″ width=”500″ height=”703″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>
{/source}

– Zahvalnica i prigodan dar na račun iznimnih ostvarenja za Adolfa Juretića i Alberta Siroticha. Ništa senzacionalno, vrlo skromno, ali s druge strane dokaz da se u Općini Jelenje itekako brine o svojim sumještanima. Nadasve lijepa gesta! – kazao je Kristian Sirotich na svojem Facebook profilu.

Kako je kazano na samom prijemu, sam rezultat kod osoba s invaliditetom nije u prvom planu i teško ga je valorizirati jer, svaki novi uspjeh je stepenica više. Potreban je puno veći trud da se ostvari dobar rezultat, pa je i time sama nagrada veća.

Adolf Juretić odgojio je generacije kao nastavnik tjelesnog odgoja te zahvaljujući njegovom mentorstvu sportske ekipe i pojedinci ostvarili su zapažene rezultate u školskim natjecanjima. Juretić se također zahvalio mladoj ekipi iz općine koji su na doličan način popratili sportske uspjehe jer biti među najboljim sportašima u PGŽ zaista nije mala stvar, kada znamo da Općina Jelenje ima svega 5.300 stanovnika.

– Sportaši su zaista vrijedni promotori svojega kraja i s naše strane najmanje što možemo učiniti je da im se na tome čestitamo i zahvalimo. Općina Jelenje, u skladu sa svojim mogućnostima, značajna sredstva izdvaja za sport i mladež. Ove se godine za razvoj sportskih udruga planira utrošiti 500 tisuća kuna, kazao je Marčelja, dodajući i činjenicu da će se izgradnjom nove sportske dvorane u sklopu osnovne škole u Dražicama svakako podignuti standard i infrastruktura za treniranje mladeži, odnosno bavljenja sportom u cjelini.

{gallery}fotogalerija/2019-02-15_Alber_Ado_zahvalnice{/gallery}

Skip to content