Svečana misa: Za đakone zaređeni Josip Pende i Domagoj Duvnjak

Josip Pende i Domagoj Duvnjak novi su đakoni Riječke nadbiskupije te su tako zakoračili na posljednju stepenicu koja ih dijeli od svećeničkog ređenja.

Bogoslovi riječkog Sjemeništa “Papa Ivan Pavao II.” Domagoj Duvnjak i Josip Pende sredinom listopada postali su đakoni Riječke nadbiskupije. Tijekom svečane mise u župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u Jelenju zaredio ih mons. dr. Ivan Devčić riječki nadbiskup, predvodeći slavlje u zajedništvu s poglavarima riječkog Bogoslovnog sjemeništa i mnogim drugim svećenicima Riječke nadbiskupije.

Kao uzore đakonske službe i služenja, novim je đakonima nadbiskup Devčić u propovijedi istaknuo đakone sv. Stjepana i sv. Lovru, da u svim životnim kušnjama poput njih ostanu vjerni Kristu, da od njih uče o služenju siromasima i odgovornom upravljanju crkvenim dobrima za ostvarenje crkvenog poslanja – navještanja Radosne vijesti svim ljudima.

Veliku su jelenjsku crkvu ispunili brojni župljani i rodbina ređenika, kao i članovi zajednice Omnia Deo kojoj pripada Domagoj Duvnjak. Župni zbor Svetog Mihovila iz Jelenja animirao je svečano slavlje, a liturgijski su čitači i pjevači iz srca prenosili Riječ Božju.

U ime ređenika, zahvalu prepunu emocija, na kraju mise izrekao je vlč. Josip Pende.

– Zahvaljujemo Gospodinu jer nas je, iako nedostojne pozvao u svoju službu, Blaženoj Djevici Mariji našoj Majci i Kraljici srdaca što nas je sve ovo vrijeme čuvala u vjernosti Bogu i Crkvi. Zahvaljujemo se i Vama dragi Oče nadbiskupe što ste prepoznali da nas je Bog pozvao i iskazali nam povjerenje da možemo služiti Bogu i Crkvi kao zaređeni službenici, kazao je vlč. Pende.

Na kraju je nadbiskup podsjetio da bez molitvene podrške nema niti uspjeha.

– Molite za ovu dvojicu ređenika, molite za svećenike. Crkva ima svoje poslanje, Crkva ima Božju riječ, ima otajstvo vjere, ima sve ono što je potrebno da bi se ovaj svijet spasio. Zato je važno da molimo, da i mi svećenici i vi laici budemo onakvi kakve nas Bog želi. Da budemo svjedoci i riječima i životom, zaključio je nadbiskup Devčić.

Domagoj Duvnjak rođen je 1991. godine u Zagrebu, a u sjemenište je otišao iz Lovinca u Lici, gdje se kao dijete s roditeljima preselio. Josip Pende rođen je u Rijeci 1990. godine, podrijetlom je iz Novalje na Pagu odakle se s obitelji doselio u Dražice u grobničkoj župi Jelenje.

{gallery}fotogalerija/2018-10-20_Josip_dankonko_redenje{/gallery}

Skip to content