Vjerski program povodom Mihoje

U sklopu proslave blagdana sv. Mihovila, zaštitnika istoimene jelenske župe, od 27. do 29. rujna održava se prigodan vjerski program u crkvi sv Mihovila u Jelenju.

Program počinje 27. rujna u 17:30 sati krunicom, u 18 sati je sveta misa za stare, bolesne i nemoćne župljane koje predvodi vlč. Miroslav Pergl, župni vikar u Viškovu., a u 19 sati najavljeno je otvaranje izložbe radova u staklu Roberta Lopca, u kapeli župnog doma . Dan kasnije, 28. rujna, u 17:30 sati je krunica, a u 18 sati svetu misu na groblju za sve pokojne župljane i hrvatske branitelje predvodi vlč. Zlatko Ćibarić, župnik u Lokvama.

U subotu, 29. rujna, na blagdan sv. Mihovila, svetu misu u 8 sati predvodi vlč. Lovro Perić, župni vikar. U 10:30 sati svetu misu predvodi vlč. Marko Šarić, župni upravitelj Hreljina i Zlobina, a na misi pjeva vokalna skupina KUD-a Zvir. Nakon krunice u 18 sati, slijedi u 18:30 sati svečana koncelebrirana sveta misa, koju predvodi mo. Josip Vidas, svećenik Krčke biskupije na postdiplomskom magisteriju iz orgulja na Vatikanskom konzervatoriju za svetu glazbu.
Prije svetih misa bit će prilika za svetu ispovijed, a na svetoj misi će pjevati župni zborovi.

Skip to content