[NAJAVA] Biciklistička utrka na obroncima Trnovice

Jedinstvena utrka na ovim prostorima okuplja zaljubljenike u ekstremni biciklizam iz svih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja. Sama utrka će se održavati na padinama Trnovice – Općina Jelenje i to na četiri različite šumske staze. Staze krase šumski putevi prilagođeni biciklističkim vožnjama s visinskom razlikom od 180 m što omogućuje brzine do 50-tak kilometara na sat.

Međunarodna biciklistička utrka Trnduro održava se već četvrtu godinu zaredom, a ove godine, u sklopu natjecanja, biciklisti svojim rutama prolaze kroz Hrvatsku i Sloveniju. Početkom rujna, zanimljivo biciklističko događanje održat će se na obroncima Trnovice, točnije u subotu, 8. rujna 2018. godine na području općine Jelenje sa startom u 12 sati. Organizator MTB enduro utrke je BBK Team Rodeo Rijeka. Utrka se vozi u sklopu Slovenskog 4Fun kupa te je dio Hrvatskog enduro kupa.


Organizatori su pripremili četiri vrlo atraktivne staze, za ovu jedinstvenu utrku na našim prostorima. Naime, enduro je vrlo zahtjevna disciplina za vozača, a istovremeno vrlo je atraktivna manifestacija za posjetitelje.

– Utrka će se održati na četiri različite staze u Trnovici. Prva staza Carevo dugačka je 1.3 km sa 175 m spusta uz kombinaciju kamenih dijelova na vrhu i zemlje na dnu sa skokovima. Druga staza Peta, uz standardnu duljinu spusta, ima dva kamena dijela i dodatni veliki spust zvanim “rampage”. Treća staza Trn karakteristična je po tome što se na dva dijela pedalira, a bicikliste i posjetitelje očekuje atraktivan skok na sredini staze. Četvrta staza Supertaky posljednja je i najduža staza sa 1.8 km i 185 m spusta koju karakteriziraju brzi spustevi sa skokovima – kazao je u ime organizatora Aleš Fućak, član BBK Team RODEO, okupljenim novinarima na tiskovnoj konferenciji.

Okupljanje vozača, prijave i proglašenje pobjednika te završno druženje planira se održati na Trgu mlikarice u Dražicama.

– Ovim putem zahvaljujem se Općini Jelenje koja je prepoznala potencijal manifestacije i biciklizma općenito te nam izašla u susret i pomogla u organiziranju zahtjevne biciklističke manifestacije – naglasio je Kristijan Vidmar, član BBK Team RODEO.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u Trnovicu podržati vrlo atraktivnu utrku, a očekuje se i veliki broj natjecatelja. Prema riječima organizatora staze su vrlo dobro pripremljene.

– Još jedna u nizu fantastičnih sportskih manifestacija koja se odvija uz pokroviteljstvo Općine Jelenje je pred nama. Na području općine Jelenje postoji veliki broj biciklističkih staza, međutim, one ne udovoljavaju najnovijim standardima. Mi ćemo se kao Općina u narednom periodu potruditi da se saniraju postojeće rute i prezentirati našu sredinu kao zanimljivu vikend destinaciju. Ovakve manifestacije uvelike postavljaju našu lokalnu zajednicu na međunarodne biciklističke karte i rute – kazao je Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje.

Tog se dana, uz utrku, održava i tradicionalni Jelenski sajam. Stoga će na Trgu mlikarice biti vrlo živo, a u 12 sati zakazan je početak utrke na obroncima Trnovice.

Skip to content