[24 SATA]: Intervju – Dino Piljić, vatrogasac DVD-a Jelenje

Reporter 24 sata napravio je video intervju s Dinom Piljićem, članom DVD Jelenje, koji je izvukao zadnjeg pacijenta iz bolnice Lopača, bio je na podu u vodi i nepokretan. Pravu dramu i tijek akcije poslušajte iz prve ruke.

Podsjetimo, Dino Piljić, inače i zamjenik načelnika Općine Jelenje, koji je u kasnim večernjim satima petka primljen na hitnu zbog problema s disanjem. Piljić je, naime, sa svojim kolegama, jelenjskim vatrogascima, prvi došao na teren i u gašenju požara proveo duže vrijeme te se nagutao dima. Nakon primlljenog kisika i infuzije iste je večeri otpušten kući. Više pogledajte u video reportaži.

{source}
<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F24sata%2Fvideos%2F518187135301248%2F&show_text=0&width=560′ width=’560′ height=’315′ style=’border:none;overflow:hidden’ scrolling=’no’ frameborder=’0′ allowTransparency=’true’ allowFullScreen=’true’></iframe></div>
{/source}

– Zahvalio bih se svim vatrogascima koji su jučer, na bilo koji način, sudjelovali u intervenciji. JVP Grada Rijeke, DVD Čavle, DVD Škrljevo, DVD Drenova, DVD Halubjan, uz DVD Ivan Zoretić Španac-Jelenje postrojbe su, koje su aktivno sudjelovale u gašenju i spašavanju unesrećenih osoba, u bolnici Lopača. Bez zajedničkog djelovanja svih snaga  (50-tak vatrogasaca) ova intervencija ne bi bila odrađena na ovoj razini. Ono što mogu sa sigurnošću reći, da su svi u datom trenutku dali svoj maksimum i zbog toga sam ponosan. Kroz život, uvijek sam bio dio tima i stvarno mi je drago da sam jučer bio dio vatrogasnog tima! Što se pak mene tiče, ovo je bila jedna od najtežih intervencija koje je doslovno izvlačila više od maksimuma. Malo dima zbog kojeg sam završio na Sušaku, meni osobno, ipak će dobro doći jer ću ubuduće još više raditi na sebi, tako da se i dalje obrazujem i uvježbavam. Malo dima je stvarno minimalna cijena za svaki život koji smo spasili jučer, a bilo ih je nemali broj. Hvala svima na pozivima i porukama podrške. Obitelji preminulog izražavam iskrenu sućut, a ozlijeđenima želim da se brzo oporave – kazao je Dino Piljić na svojem Facebook profilu, dan nakon velike vatrogasne akcije na području općine Jelenje.

{source}
<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed/uGo_pBOLLuE’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>
{/source}

Skip to content