[VIDEO] Županijska skupština PGŽ jednoglasno prihvatila gradnju OŠ u Dražicama

Najveći projekt u povijesti Općine Jelenje kreće u provedbu. Naime, na današnjoj sjednici Županijske skupštine jednoglasno je usvojen investicijski elaborat o dogradnji Osnovne škole u Dražicama s pripadajućom sportskom dvoranom. Time su uveliko ispunjeni preduvjeti za raspisivanje javne nabave i ostale zakonske procedure za provedbu projekta.

– Na pomolu je novi zajednički projekt Primorsko-goranske županije i Općine Jelenje. Sadašnja škola trenutno je jedina koja provodi nastavu na dvije lokacije. Kako se radi o poprilično derutnom objektu energetskog certifikata G (najnepovoljniji energetski uvjeti), Primorsko-goranska županija se uhvatila u koštac i unazad nekoliko godina krenula u pripremu cijelog projekta te izradila kompletnu projektnu dokumentaciju – kazala je Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, prilikom prezentacije projekta.

Ukupna vrijednost investicije je 33 milijuna i 500 tisuća kuna, a zajednički će se sufinancirati PGŽ sa 60%, te Općina Jelenje sa 40%.

Najvećom investicijom u povijesti Općine Jelenje povećat će se prostorni kapaciteti, a ukupno će biti na raspolaganju 21 učionica s kabinetima. Svi prateći objekti bit će izrađeni prema pedagoškom standardu. Jednodijelna školska-sportska dvorana povezana toplinskom vezom sa školom imat će ukupno 1000m2. Vanjski sportski tereni, nova energetski učinkovita kotlovnica s grijanjem na biomasu omogućit će ugodan boravak u školskim klupama.


12.07.2018. – Županijska skupština – Edita Stilin, Robert Maršanić i Robert Marčelja.

Prema najavama projekt će biti gotovo do 2021. godine, a sva djeca onda će pohađati nastavu u jednoj školskoj zgradi u Dražicama. Tijekom jeseni provesti će se javna nabava i početkom 2019. godine započinje realizacija na terenu, poručili su iz PGŽ i Općine Jelenje.

– Zahvaljujem se PGŽ i županu Zlatku Komadini što su odlučili pokrenuti ovaj projekt. Materijali koji su nam stigli, a vezani su uz investicijski elaborat dobro su pripremljeni, stoga pohvaljujem pročelnicu Stilin i pročelnika Krpana na dobro odrađenom poslu. Sada znamo točnu cijenu izgradnje i adekvatno tome se možemo financijski pripremiti – kazao je Robert Maršanić, dopredsjednik Županijske skupštine, a ujedno i Općinski vijećnik Općine Jelenje.

Općina Jelenje od 2001-2011 bilježi porast broja kućanstava za 13,4%. Veliki broj novih kućanstava izgradio se na području naše Općine u proteklom periodu. Statistički gledano, prosječna starost na području općine Jelenje iznosi svega 41 godinu. Zbog velikog broja mladeži i obitelji s djecom opravdanost izgradnje i više je nego očita. Uzimajući i činjenicu da je 2016. godine u odnosu na 2012. godinu rođeno 19% više djece. Upravo je i to jedan od razloga zašto je obnova i dogradnja prijeko potrebna. Naime, postojeće zgrade i infrastruktura izgrađeni su prije gotovo 50 godina.

– Dok traje Županijska skupština škola je već u fazi preseljenja. Upravo dok mi govorimo sele se stvari iz učionica i oprema u skladišni prostor. Napravljene su sve pripremne radnje da se podigne sigurnost djece jer gotovo 400 učenika u rujnu preselit će se u Jelenje. Jučer je odrađen i sastanak s KD Autotrolej i uskladit ćemo prilagoditi autobusne linije. Sve je napravljeno kako bi bili spremni da se ovaj projekt kvalitetno odradi, kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje svim okupljenima, dodajući kako se zahvaljuje PGŽ i županu Zlatku Komadini jer projekt nije stao kada je Općina Jelenje bila bez izvršne vlasti, koncem 2016. godine.

Općina Jelenje ovim putem zahvaljuje se svim županijski m vijećnicima na jednoglasnoj odluci i podržavanju kvalitetnog razvijanja naše male sredine.

Skip to content