Antonjica u Kukuljanima okupila gotovo 250 mještana

Sredinom lipnja, dvjestotinjak mještana naselja Kukuljani i okolnih mjesta svečanim euharistijskim slavljem dostojno je proslavilo blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika mjesta.

Svetu misu, tradicionalno je, šesti put zaredom predvodio Miroslav Pergl. Kako je i naglašeno u samoj propovijedi, cilj ovakvih proslava je zajedništvo i poticaj za činjenje dobra jednim drugima, istaknuo je vlč. Pergl.



Jelenski župnik vlč. Ivan Milardović pri završetku svete mise zahvalio se Općini Jelenje na svesrdnoj financijskoj i moralnoj podršci zadnjih godinu dana, kao i svim donatorima te dobročiniteljima koji kontinuirano omogućavaju da Župa Jelenje normalno funkcionira.



Ove godine u Kukuljanima su povodom Antonjice izvedeni i komunalni radovi. Naime, u potpunost je obnovljena kapelica u Kukuljanima, a u budućem periodu planira se obnoviti i kapelica u Lubarskoj, koja je trenutno u derutnom stanju.



Po završetku slavlja, tradicionalno, uslijedio je blagoslov djece te procesija s kipom sv. Antuna kroz naselje Kukuljani, a vrijedni domaćini pripremili su prigodni domjenak za nekoliko stotina mještana, koji su unatoč nestabilnoj vremenskoj prognozi vjerno proslavili svojeg zaštitnika.

{gallery}fotogalerija/2018-06-13_Kukuljani_Antun_Padovanski{/gallery}

Skip to content