Video: Kroz Grobničke Alpe vozilo stotinu biciklista

Više od stotinu biciklista iz Hrvatske, Slovenije i Italije okupilo se na prvom izdanju Gro Alps Bike Marathona, rekreativnog brdsko-biciklističkog maratona održanog na Grobniku protekli vikend. Dvodnevna manifestacija pokazala je da Brdsko biciklistički maraton kroz grobnišćinu zasigurno ima budućnost.

 Za sudionike maratona organizatori su pripremili tri zanimljive rute kroz Grobnišćinu, ali i šire, do Klane, pa i Gorskog kotara, duge 29, 47 i 82 kilometra, s 450, 1250 i 2200 metara visinske razlike.

Najkraća ruta, ona duga 29 kilometara bila je namijenjena početnicima, druga, duga 47 kilometara, rekreativcima te treća, ujedno i najduža i najzahtjevnija, od 82 kilometra, profesionalcima.

Organizaciju ovog značajnog događanja za razvoj cikloturizma na grobnišćini potpisuje Biciklistički kluba Grobnik, pod pokroviteljstvom općina Čavle i Jelenje, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, a jedan od suradnika u organizaciji bio je i Padobranski klub Krila Kvarnera.

Početak utrke došli su popratiti i načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, kao i zamjenik načelnika Općine Jelenje Dino Piljić, koji, također, nisu krili zadovoljstvo velikim odazivom na prvi brdsko-biciklistički maraton.

Kao popratne sadržaje prvog Gro Alps Bike Marathona organizatori su sa svojim suradnicima omogućili dvodnevno testiranje različitih modela bicikala, vrijednih od pet do 50 tisuća kuna, među kojima su najveću pažnju plijenili električni bicikli. Također, za sve sudionike maratona na grobničkom aerodromu u poslijepodnevnim satima organizirana je okrjepa uz palentu kompiricu s jotom.

{source}
<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed//ETnj9XiE_IA’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>
{/source}

Više pogledajte u video reportaži.

Skip to content