Najava: Prvi brdsko-biciklistički maraton na prostoru Grobinštine

Gro Alps Bike Maraton – prvi rekreativni brdsko-biciklistički maraton na širokom prostoru Grobinštine održat će se ove nedjelje, na avionskoj pisti s početkom u 10 sati. Prema najavama očekuje se više od 150 biciklista iz cijele regije.

Pridružite se ljubiteljima biciklizma i prirode, bili profesionalac ili rekreativac te odvozite marathon koji će Vas ostaviti bez daha, prelijepim pejzažima kojima prolazi. Ne propustite priliku biti dio ovog Grobničkog prvijenca. Spremite sebe, svoje ljubimce na dva kotača i pomaknite svoje granice, stanite na startnu liniju i okršaj titana može započeti. Start biciklističkog maratona planiran je u nedjelju, 27. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati na avionskoj pisti.

– Ovo je izuzetna prilika za predstaviti naše Grobničke alpe i kompletan kraj gostima iz Slovenije i raznih dijelova Hrvatske. Bicikliranjem ćemo obići sve važnije lokacije na području Općine Jelenje i Općine Čavle. Nakon gotovo dvije godine rada odlučili smo se organizirati specifičan maraton, koji je podijeljen u nekoliko kategorija i smatramo da će ljubitelji i rekreativci brdskog biciklizma pronaći ponešto za sebe, a prijave traju do početka utrke. Očekujemo više od 150 biciklista iz raznih krajeva Europe koji će nam se ove nedjelje pridrušiti na Grobniku – kazao je Hrvoje Brnelić, direktor utrke.

Najkraća staza duljine je 29 km i namijenjena je početnicima koji žele ući u svijet brdskog biciklizma. Srednja staza ukupno broji 47 km i namijenjena je rekreativcima s dobrom fizičkom spremom. Najdulja staza namijenjena profesionalcima, a njezina ukupna duljina iznosi 82 km.

– Veseli nas što će veliki broj sportaša i rekreativaca iz prve ruke doživjeti Grobnik. Ova vrsta manifestacije odlično se uklapa u spoj turizma i zaštite prirode što smatramo izuzetno značajnim za održivi razvoj. Naša Općina otvara se novim trendovima aktivnog iskorištavanja slobodnog vremena. Prirodna i kulturna baština nudi golem potencijal za budući razvoj, a maraton svojom rutom prolazi kroz Općinu Jelenje. Sve Vas pozivam da ovog vikenda dobro iskoristite svoje vrijeme, posjetite Grobnik i doživite bar dio onoga što nudi – kazao je Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje.

Domaćini lokalnoga brdsko-biciklističkoga kluba, koji uz pokroviteljstvo obje općine – Čavle i Jelenje te Primorsko-goransku županiju, Grad Rijeku i Padobranski klub “Krila Kvarnera”, s čije će avionske piste krenuti sve tri nedjeljne utrke, upućuju vrlo jednostavan poziv – budite naši dragi gosti i uvjerite se koliko nam je ljepota na dohvat ruke – grobničke Alpe, grobničko polje, Platak…

– Biciklizam je sport u usponu i drago nam je da se konačno uspjela realizirati ova utrka. Svakako podržavamo sportsko-rekreativne manifestacije, koje okupljaju veliki broj zaljubljenika u prirodu jer mi na Grobnišćini zaista imamo što pokazati – kazala je Ivana Cvitan-Polić, načelnica Općine Čave.


Gosti Josipa Krmpotića su načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, zamjenik načelnika Općine Jelenje Dino Piljić i direktor i organizator utrke Hrvoje Brnelić, koji u startu odgovara na pitanje jesu li staze teške. Poslušajte:

{source}
<audio controls preload=”metadata” style=” width:300px;”>
<source src=”http://radio.hrt.hr/data/files/7ef19c122075e6c711857303f132fab9dd3c0bad.mp3″ type=”audio/mpeg”>
Your browser does not support the audio element.
</audio>
{/source}


{source}
<style>.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }</style><div class=’embed-container’><iframe src=’https://www.youtube.com/embed/HtSLvu7KY5I’ frameborder=’0′ allowfullscreen></iframe></div>
{/source}

Skip to content